Roger Stone, fostul consilier al lui Trump, condamnat la 40 de luni de închisoare

Roger Stone, fostul consilier al lui Trump, condamnat la 40 de luni de închisoare

Roger Stone ajunge la tribunal împreună cu soţia sa pentru pronunţarea sentinţei FOTO EPA-EFE

Judecătoarea  Amy Berman Jackson care cu o zi în urmă a respins cererea avocaţilor lui Roger Stone de amânare a pronunţării sentinţei l-a condamnat pe fostul aliat al preşedintelui american Donald Trump la 40 de luni de închisoare, relatează CNN.

Fostul consilier al lui Donald Trump a fost acuzat anul trecut între altele că a minţit Congresul, a corupt martori şi a obstrucţionat ancheta cu privire la implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016.

Roger Stone nu s-a adresat curţii. Judecătoarea a menţionat ca „inacceptabilă” imaginea postată de acesta pe o reţea de socializare cu o armă îndreptată asupra unui judecător.

„Stone nu a fost judecat pentru că l-a susţinut pe preşedinte, ci pentru că l-a acoperit”, a spus judecătoarea Amy Berman Jackson.

Judecătoarea a subliniat faptul că Stone a presat martori precum Randy Credico să nu depună mărturie – Stone a afirmat că acesta a fost singurul său intermediar.

În 2018 l-a ameninţat pe Credico numindu-l şobolan, spunând că avocaţii săi îl vor face bucăţi şi că îi va ucide câinele.

„Toate declaraţiile astea au fost false. De asta a fost pus sub acuzare, nu pentru activităţile sale politice. Ideea că acest caz rămâne în picioare sau cade în funcţie de dovedirea amestecului Rusiei sau a atacului informatic al Rusiei este de asemenea una falsă”.

În cadrul audierilor a reieşit că Stone a minţit de cinci ori sub jurământ, inclusiv în legătură cu conversaţiile avute cu oficiali din echipa de campanile a lui Trump şi cu un presupus „intermediar” cu WikiLeaks. În aceeaşi periodă Rusia ataca informatic Comitetul Naţional Democrat.

Procurorii ceruseră o pedeapsă cuprinsă între 7 şi 9 ani de închisoare, însă procurorul special William Barr a retras recomandarea la câteva ore după ce Trump a scris pe Twitter că este mult prea aspră, intervenţie care a dus la demisia celor patru procurori de caz.
 
Azi unul dintre noii procurorii desemnaţi a declarat că Departamentul de Justiţie susţine memorandumul iniţial cu privire la condamnare argumentând că „instanţa ar trebui să acorde o perioadă substanţială de încarcerare” în cazul lui Roger Stone.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: