Rezultate parţiale: Romney a obţinut 47% din voturile electoratului din Florida

Rezultate parţiale: Romney a obţinut 47% din voturile electoratului din Florida

Mitt Romney, candidat la nominalizarea republicanilor în cursa prezidenţială

Republicanul Mitt Romney face apel la unitate în partidul său pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie în faţa preşedintelui în exerciţiu Barack Obama, după ce a câştigat marţi seară alegerile primare din Florida.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Primarele disputate nu ne vor diviza, ele ne vor pregăti şi vom câştiga", a apreciat Mitt Romney adresându-se susţinătorilor săi după anunţul victoriei sale. În august, în cadrul convenţiei republicane care va desemna oficial candidatul conservator "partidul nostru va fi unit şi va avea un bilet câştigător pentru America", apreciază republicanul, citat de Mediafax.

Candidatul şi-a consacrat mare parte din mesajul său bilanţului dezastruos, în opinia sa, al democratului Barack Obama. "Domnule preşedinte, aţi fost ales ca să conduceţi. Aţi ales să fiţi condus, iar acum este timpul să plecaţi", a spus acesta, parafrazându-l pe unul dintre părinţii Republicii americane Thomas Paine, care a spus "Condu, urmează sau dă-te la o parte" (Lead, follow or get out of the way).

Romney a câştigat în mare măsură alegerile primare de marţi din Florida, conform predicţiilor şi primelor rezultate difuzate de presa americană.

Cu 73 la sută din buletinele de vot numărate, Mitt Romney a obţinut 47 la sută din voturi, Newt Gingrich 32 la sută, Rick Santorum 13 la sută şi Ron Paul 7 la sută, conform postului de televiziune CNN.

"Mai rămân 46 de state, Donaţi azi şi ajutaţi-ne să învingem Obamneycare" a răspuns, la rândul său, pe contul de Twitter Newt Gingrich. Vorbind despre Obamneycare, Gingrich face referire la reforma asigurărilor de sănătate introdusă de Barack Obama şi inspirată într-o anumită măsură de cea aplicată de Mitt Romney acum câţiva ani în Massachussetts (nord-est) când era guvernatorul statului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările