Raport FBI: Adepţii QAnon pot provoca noi violenţe. Care ar fi motivele

Raport FBI: Adepţii QAnon pot provoca noi violenţe. Care ar fi motivele

Adept QAnon în capitoliu - arhivă

FBI a întocmit un raport privind activitatea adepţilor teoriei conspiraţiei, cei care au atacat pe 6 ianuarie Capitoliul. Raportul a fost distribuit membrilor Congresului SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Adepţii mişcării conspiraţioniste „QAnon” ar putea provoca din nou violenţe împotriva oponenţilor politici, din cauza frustrării că predicţiile lor nu s-au adeverit, scrie Reuters, citat de Digi 24.

Informaţia este cuprinsă într-un raport al Biroului Federal ce a fost distribuit membrilor Congresului şi care a fost consultat de jurnaliştii Reuters.

FBI arată că experţii agenţiei cred că unii dintre adepţii predicţiilor privind răsturnările politice promovate pe site-uri QAnon sunt de părere că „nu mai pot avea încredere în plan”.

„Planul” consta într-o serie de predicţii, printre care dezvăluirea implicării democraţilor în traficul de copii, arestarea lui Hillary Clinton şi reinstalarea lui Donald Trump la Casa Albă.

Având în vedere că aceste predicţii nu s-au materializat, raportul FBI avertizează că unii dintre adepţii QAnon „probabil vor începe să creadă” că au o „obligaţie” de a trece de la „statutul de soldaţi digitali la violenţe în lumea reală” împotriva democraţilor şi „a altor opozanţi politici”.

Conform aceluiaşi raport, scăderea sprijinului pentru QAnon se datorează faptului că evenimentele previzionate de liderii lor, precum revenirea lui Donald Trump la Casa Albă, nu s-au petrecut. 

La toate acestea se adaugă şi eliminărea pe scară largă a materialelor QAnon de pe platformele sociale.

Adepţii teoriei conspiraţiei - potrivit căreia fostul preşedinte Donald Trump este un erou salvator, iar elita democraţilor este formată dintr-o cabală de pedofili satanişti şi canibali.

Citeste şi:


Biden şi Erdogan, optimişti după prima lor întâlnire faţă în faţă, dar nu au anunţat niciun progres

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările