Primele proteste violente din mandatul lui Biden. Anarhişti şi antifascişti au devastat un sediu al Partidului Democrat: 10 persoane arestate VIDEO

Primele proteste violente din mandatul lui Biden. Anarhişti şi antifascişti au devastat un sediu al Partidului Democrat: 10 persoane arestate VIDEO

Portland: Confruntări între pretinşi manifestanţi antiguvernamentali şi forţele de ordine Captură YouTube/ The Oregonian

Anarhişti şi manifestanţi antifascişti au devastat un sediu al Partidului Democrat şi alte clădiri şi s-au ciocnit cu poliţia, miercuri, la Seattle şi Portland, în statele Washington, respectiv Oregon, din nord-vestul Statelor Unite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Protestatarii s-au reunit pentru a manifesta împotriva ceremoniei de învestire a noului preşedinte Joe Biden, informează Reuters.

Mai multe persoane îmbrăcate în negru şi cu feţele acoperite au spart ferestre şi o uşă de sticlă la sediul democraţilor din Portland şi au pictat un simbol anarhist peste cel al partidului.

„Nu îl vrem pe Biden. Vrem răzbunare pentru crimele poliţiei, războaiele imperialiste şi masacrele fasciste”, scria pe un banner desfăşurat de protestatari.

Opt manifestanţi au fost arestaţi la Portland, fiind acuzaţi de revoltă şi incendiere iresponsabilă. Alţi doi manifestanţi au fost arestaţi la Seattle, unul pentru atac violent, iar altul pentru distrugere de bunuri.

Joe Biden a devenit miercuri cel de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite. După depunerea jurământului, democratul a ţinut o pledoarie pentru reunificarea naţiunii. „Pentru a depăşi aceste provocări, a ne vindeca sufletul şi a asigura viitorul Americii avem nevoie de mai mult decât cuvinte. Este nevoie de lucrul cel mai greu de obţinut într-o democraţie: de unitate”, a spus Biden.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările