Primarul New York-ului: Cel puţin o jumătate de milion de persoane din oraş îşi vor pierde slujbele din cauza pandemiei de coronavirus

Primarul New York-ului: Cel puţin o jumătate de milion de persoane din oraş îşi vor pierde slujbele din cauza pandemiei de coronavirus

FOTO Shutterstock

Primarul din New York City, Bill de Blasio, a declarat joi că, potrivit estimărilor preliminare, cel puţin o jumătate de milion de new-yorkezi şi-au pierdut sau îşi vor pierde locurile de muncă din cauza pandemiei de coronavirus, care a obligat autorităţile să impună oprirea activităţilor economice şi închiderea şcolilor la nivelul statului, transmite CNBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Este zguduitor, am văzut doar datele iniţiale, din nefericire se vor înrăutăţi”, a spus de Blasio, adăugând că unii oameni nu pot ajunge măcar să depună cerere.

”În prezent, estimarea noastră preliminară este, din nefericire, că cel puţin o jumătate de milion de new-yorkezi vor rămâne fără serviciu, unii deja au rămas, iar alţii vor rămâne în curând”, a spus primarul.

Coronavirusul a infectat peste 21.800 de oameni în oraş, iar cel puţin 281 au murit, a arătat de Blasio. În mod normal, în New York există 20.000 de paturi în spitale, dar până în luna mai va fi nevoie de trei ori mai multe locuri, a arătat primarul.

New York City este epicentrul epidemiei majore care are loc în statul New York, unde numărul cazurilor s-a dublat o dată la trei zile, reprezentând peste jumătate din cazurile înregistrate la nivel naţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: