O femeie a absolvit în premieră Şcoala de Lunetişti a Armatei SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O femeie a absolvit în premieră un curs intensiv pentru lunetişti al armatei SUA FOTO U.S. Army/Patrick A. Albright
O femeie a absolvit în premieră un curs intensiv pentru lunetişti al armatei SUA FOTO U.S. Army/Patrick A. Albright

Prima femeie care absolvă cursul intensiv de şapte săptămâni de lunetist al Armatei SUA este un soldat al Gărzii Naţionale din Montana,scrie Task &Purpose. Deşi este o performanţă reuşită în premieră, soldatul a cerut să nu i se dezvăluie numele.

Ea a absolvit cursul care s-a ţinut la Fort Benning, Georgia, pe 5 noiembrie, după ce se înrolase în Garda din Montana cu doar un an înainte, în decembrie 2020.

„Soldatul a atins toate standardele necesare pentru a absolvi cursul de lunetişti al armatei Statelor Unite. A sosit pregătită pentru antrenament şi condiţionată fizic pentru a reuşi. Suntem mândri de faptul că eforturile ei au dat rezutate, dar şi de pregătirea de calitate oferită de Sniper Course Cadre”, a declarat căpitanul David Wright, de la Şcoala de lunetişti a armatei SUA, comandant de batalion,  

Cursul de lunetist al Armatei îşi propune să transforme un soldat în „cea mai de temut armă de pe câmpul de luptă”, se arată în descrierea cursului. Soldaţii sunt antrenaţi pentru dezvoltarea mai multor abilităţi, între care detectarea ţintei, estimarea distanţei, tehnici avansate de camuflaj, tactici de ţintire, precizie avansată, tragerea la distanţă cunoscută şi necunoscută asupra ţintelor staţionare şi în mişcare atât în timpul zilei, cât şi în condiţii meteorologice variate şi mişcare ascunsă. 

Soldatul urma cursul de antrenament al Staţiei 1 a unităţii de infanterie  (OSUT) la Fort Benning şi tocmai se calificase ca trăgător expert, când a fost recomandată pentru curs de către instructorii şi superiorul său. Căpitanul Joshua O'Neill, comandantul companiei OSUT, a transmis că „nu a fost nicio îndoială în mintea noastră că va reuşi”.

Generalul-maior J. Peter Hronek, generalul adjutant al Montanei, a declarat că soldatul „a trebuit să se ofere voluntar de mai multe ori pentru a împlini acest obiectiv, care este o dovadă a dăruirii şi angajamentului ei”. 

Un instructor la Şcoala de lunetişti ai armatei, sergentul. Brian Moran, a trasnmis într- un comunicat de presă, în 2017, că studenţii nu pot suferi de pe urma izolări, pentru că de regulă lucrează în echipe de câte doi -  calităţile cerute sunt să fie răbdători, în formă fizică bună, liniştiţi, inteligenţi, agili şi adaptabili. În plus, au nevoie de „toleranţă ridicată la disconfort”, de autodisciplină strictă şi atenţie deosebită la detalii, a explicat Moran.

„Lunetiştii sunt orientaţi spre detalii, pot îndeplini o sarcină fără sprijin sau cu sprijin limitat şi pot acorda ajutor comandanţilor la fiecare nivel dacă li se oferă ocazia. Pune-ţi încrederea în lunetiştii tăi, iar ei îţi vor obţine rezultatele de care ai nevoie şi multe altele”, a spus el . 

Femeile din armată au continuat să bifeze realizare după realizare din 2015, când posturile de luptă din armată au devenit pe deplin disponibile femeilor: femeile au absolvit Şcoala de Rangers extrem de solicitantă, au condus forţele de infanterie de elită Rangers în luptă şi chiar anul trecut un soldat al Gărzii Naţionale a devenit primul care s-a alăturat elitei Beretelor Verzi. 

Aşadar, nu ar trebui să fie surprinzător faptul că un „lunetist calificat” se adaugă acestei liste.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite