Miliardarul care nu a vrut să moară bogat. Bărbatul şi-a donat toată averea cauzelor caritabile

Miliardarul care nu a vrut să moară bogat. Bărbatul şi-a donat toată averea cauzelor caritabile

Chuck Feeney FOTO Captură

Cofondatorul lanţului de magazine din aeroporturi Duty Free Shoppers, Chuck Feeney, şi-a îndeplinit luni misiunea de a-şi dona toată averea - 8 miliarde de dolari - către cauzele caritabile, scrie Forbes. Acum, la vârsta de 89 de ani, Freeney  a rămas aproape fără nimic, dar explică că este extrem de mulţumit şi că „mă simt foarte bine”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În calitate de filantrop, Feeneya fost pionierul ideii de a dărui în timp ce trăieşti - donând totul cauzelor caritabile, în loc să finanţeze o fundaţie după moartea sa.
 
„Am învăţat multe. Am făcut unele lucruri puţin diferit, dar sunt foarte mulţumit. Mă simt foarte bine", a declarat Feeney, pentru Forbes.
 
În ultimele patru decenii, fostul miliardar a donat peste 8 miliarde de dolari unor organizaţii de caritate şi universităţi din întreaga lume prin intermediul fundaţiei sale, Atlantic Philanthropies. În urmă cu două zile, pe 14 septembrie, Feeney şi-a dus la bun sfârşit misiunea începută în urmă cu 40 de ani şi a semnat documentele prin care a încheiat activitatea fundaţiei sale.
 
Acesta şi-a donat cele 8 miliarde pentru educaţie şi cauze caritabile. Astfel, Feeney a donat aproape 1 miliard de dolari s-au dus către Universitatea Cornell, iar peste 870 de milioane de dolari au fost alocaţi acţiunilor pentru promovarea drepturilor omului şi a schimbărilor sociale. 
 
Feeney a mai donat peste 700 de milioane de dolari pentru Sănătate, a donat 270 de milioane de dolari pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale publice din Vietnam şi a făcut o donaţie de 176 de milioane de dolari unui institut de cercetare, în cadrul Universităţii California din San Francisco. Acesta a mai donat şi 350 de milioane de dolari pentru construirea unui centru tehnologic pe insula Roosevelt din New York.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: