John McCain avertizează că eliminarea presei libere este modul în care „încep dictatorii“

John McCain avertizează că eliminarea presei libere este modul în care „încep dictatorii“

John McCain Foto: EPA

Senatorul american John McCain a apărat presa în faţa celui mai recent atac al preşedintelui american Donald Trump, avertizând că eliminarea presei libere este modul în care „încep dictatorii“, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Republicanul, un critic frecvent al lui Trump, a răspuns la un mesaj pe Twitter în care Trump a acuzat media că este „inamicul poporului american“.
 
„Ordinea internaţională stabilită după cel de-Al Doilea Război Mondial a fost construită, parţial, pe baza presei libere“, a spus McCain pentru NBC.
 
„Urăsc presa. Te urăsc în special pe tine“, el i-a spus el moderatorului Chuck Todd, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen. “„Dar adevărul este că avem nevoie de voi. Avem nevoie de o presă liberă. Trebuie să o avem. Este vital“, a adăugat liderul republican.
 
„Dacă vreţi să păstraţi – sunt foarte serios acum – dacă vreţi să păstraţi democraţia aşa cum o ştim, trebuie să aveţi o presă liberă şi, de multe ori, adversară. Şi fără ea, mă tem că vom pierde atât de multe dintre libertăţile noastre individuale de-a lungul timpului. Aşa încep dictatorii“, a avertizat el.
 
Comentariile lui McCain au venit după un tweet al lui Trump şi după ce preşedinte a criticat vehement presa în prima sa conferinţă de presă solo, la Casa Albă.
 
La rândul său, cancelarul Angela Merkel a subliniat importanţa presei libere la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen. „Am un mare respect pentru jurnalişti. Am avut întotdeauna rezultate bune, cel puţin în Germania, bazându-se pe respect reciproc“, a subliniat ea.
 
Merkel nu l-a menţionat pe Trump, dar a insistat că libertatea presei este „un stâlp foarte semnificativ al democraţiei“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările