Joe Biden şi-a luat rămas bun în lacrimi de la statul Delaware, la plecarea spre Washington VIDEO

Joe Biden şi-a luat rămas bun în lacrimi de la statul Delaware, la plecarea spre Washington VIDEO

Joe Biden / FOTO Getty Images

Preşedintele ales Joe Biden şi-a luat un rămas bun emoţionant de la statul său de provenienţă, Delaware, înainte de a pleca spre Washington pentru ceremonia de învestire de miercuri, el mulţumind cu vocea întretăiată locuitorilor acestui stat care au crezut în el şi l-au susţinut pe parcursul carierei sale, transmite CNN.

„Voi fi întotdeauna fiul mândru al statului Delaware. Iertaţi-mi emoţia”, a spus Biden cu lacrimi pe obraji, ”dar, atunci când voi muri, Delaware va fi în inima mea şi a tuturor Bidenilor. Vă iubim pe toţi. Aţi fost alături de noi la bine şi la rău”.
 
Biden i-a adus un omagiu fiului său Beau, care a murit de cancer la creier în 2015, la vârsta de 46 de ani, afirmând că spera să îl vadă preşedinte într-o zi.
 
„Ar fi trebuit să îl prezentăm pe el ca preşedinte”, a spus Biden.
 
Preşedintele ales a subliniat şi arcul istoric al carierei sale, în care a asistat la lupta pentru drepturile civile dar şi la semnele de progres din Statele Unite.
 
El a spus că a venit la Wilmington, Delaware, de la facultatea de drept, după asasinarea lui Dr. Martin Luther King Jr, inspirat să devină un apărăror public. În 2009, Biden a mers la Washington cu Barack Obama, care a devenit primul preşedinte afro-american al Statelor Unite.
 
Acum revine la Washinton „pentru a se întâlni cu o femeie de culoare, cu descendenţă din Asia de Sud, pentru a deveni preşedinte, respectiv vicepreşedinte al SUA. Aceasta este America”, a spus Biden marţi.
 
Lupta continuă a ţării pentru dreptate rasială l-a atras pe Biden în cursa prezidenţială din 2020. El a spus că a decis să candideze după ce a văzut modul în care Donald Trump a tratat violenţele de la un miting al supremaţiei albe din Charlottesville, Virginia, afirmând că acolo s-au afla ”oameni buni de ambele părţi”.
 
Sarcina lui Biden de a vindeca ţara extrem de fracturată pare mai dificilă ca oricând, după asaltul de pe 6 ianuarie al susţinătorilor lui Trump împotriva Capitoliului.
 
Liderul majorităţii republicane din Senat, Mitch McConnell a spus, marţi, că mulţimea a fost provocată de Trump, într-o ultimă critică adusă preşedintelui, după patru ani în care republicanii au tăcut deseori în faţa faptelor preşedintelui.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările