Gruparea Statul Islamic susţine că are zeci de „soldaţi antrenaţi“ în 15 state americane

Gruparea Statul Islamic susţine că are zeci de „soldaţi antrenaţi“ în 15 state americane

Membri ai grupării jihadiste Statul Islamic

Un presupus jihadist american a postat online o ameninţare în care afirmă că atacul de duminică, la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mahomed, din Texas, a fost organizat de gruparea Stat Islamic, care are zeci de "soldaţi antrenaţi" poziţionaţi în 15 state, aşteptând ordine pentru noi acţiuni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avertizarea, care a fost postată pe un site de partajare a fişierelor, nu a putut fi verificată, dar era semnată de Abu Ibrahim Al Ameriki, numele unui american cunoscut că s-a alăturat unei grupări teroriste în Pakistan în urmă cu câţiva ani şi care a mai apărut în înregistrări video de propagandă, relatează Fox News. În mesajul de ameninţare se menţionează cinci dintre statele americane în care s-ar afla celule ale grupării teroriste Stat Islamic.
 
"Dintre cei 71 de soldaţi antrenaţi, 23 s-au înscris pentru misiuni ca cea de duminică, dar numărul creşte", se arată în ameninţare. "Dintre cele 15 state, vom numi cinci... Virginia, Maryland, Illinois, California şi Michigan".
 
O sursă din domeniul serviciilor de informaţii a declarat pentru Fox News că oficialii americani verifică ameninţarea, dar nu consideră că aceasta provine de la conducerea grupării SI. Mesajul ar putea proveni de la un oportunist, cum ar fi un militant nesemnificativ care vrea să profite de incidentul din Texas, a precizat sursa.
 
Deşi atacul de duminică de la expoziţia de caricaturi cu profetul Mahomed din Garland, statul Texas, a fost dejucat, după ce un ofiţer de la poliţia rutieră care asigura securitatea la eveniment i-a împuşcat mortal pe cei doi atacatori, postarea pare să susţină că operaţiunea a fost un succes.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: