După ce au protestat faţă de măsurile de carantină, americanii se revoltă şi împotriva măştilor

După ce au protestat faţă de măsurile de carantină, americanii se revoltă şi împotriva măştilor

Foto arhivă

Revolta americanilor faţă de măsurile luate de guvernatori pentru limitarea răspândirii noului coronavirus s-a extins şi asupra purtării măştilor. Mai multe magazine au lipit afişe în care îşi atenţionează clienţii că nu vor fi primiţi înăuntru cu măşti, relatează The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un magazin local din Kentucky a lipit un afiş de avertisment pentru clienţii săi: „Intrarea cu măşti NU este permisă. Îndepărtaţi-vă masca sau mergeţi în altă parte. Nu-l ascultaţi pe guvernatorul Beshear, e un dobitoc”.
 
Afişe similare au apărut şi în California unde un magazin de construcţii şi-a îndemnat clienţii să se îmbrăţişeze nu să poarte măşti, dar şi în Illinois, unde proprietarul unei benzinării a motivat că din cauza măşilor nu mai poate face diferenţa între adulţi şi adolescenţi la vânzarea de alcool şi ţigări.
 
Dacă americanii îşi continuă revolta faţă de măsuri considerate o încălcare a dreptului lor la libertate, preşedintele american Donald Trump a fost observat pentru prima dată cu mască, deşi a ţinut să sublinieze că nu e prima dată, dar că nu a dorit să ofere jurnaliştilor plăcerea de a-l vedea în această ipotstază.
 
 
În contextul protestelor faţă de măsurile de carantină mai strictă luate de guvernatorii democraţi în principal pe motiv că sunt antiamericane, unii proprietari ai magazinelor fac legea pe propriul teritoriu, hotârând dacă acceptă sau nu clienţi cu mască.
   
 Dar în cele mai multe cazuri magazinele cer clienţilor să-şi pună o mască la intrarea în magazin.
„Lucrez pentru Costco şi cer clienţilor să-şi pună o mască pentru că asta e politica companiei. Şi motivul pentru care fac asta nu este pentru că mă trezesc în fiecare dimineaţă într-o ţară liberă”, a spus un angajat.


Peste toate, tuşitul în faţa altora în magazine a devenit un fenomen.
 
„O obsesie distorsionată a libertăţii ne ucide”, spune scriitoarea  Anand Giridharadas despre cei care tuşesc spre alţii în numele libertăţii lor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: