Donald Trump ar vrea semnarea unui acord nuclear cu Rusia până la alegeri. Ultimul tratat expiră pe 5 februarie

Donald Trump ar vrea semnarea unui acord nuclear cu Rusia până la alegeri. Ultimul tratat expiră pe 5 februarie

FOTO Guliver / Getty Images

Adimistraţia Trump încearcă semnarea unui acord nuclear bilateral cu Rusia, arată publicaţia americană Axios. Acordul ar putea fi finalizat în termen de o săptămână de la reluarea negocierilor dintre cele două părţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele american a discutat în ultimele şase luni telefonic cu omologul său, Vladimir Putin, pe tema controlului armelor.
 
Ministrul adjunct al Afacerilor Externe de la Moscova, Serghei Rybakov, afirmă că „există încă diferenţe uriaşe în abordări, inclusiv în ceea ce priveşte elementele centrale ale unui astfel de acord”. Acesta a dat de înţeles că o înţelegere iminentă nu este „realistă”, relatează Axios.
 
Ultimul tratat bilateral major, care limitează arsenalele nucleare, semnat de Rusia şi SUA urmează să expire pe 5 februarie. Vladimir Putin doreşte prelungirea acordului cu încă cinci ani.
 
„Trump a transmis în mod clar că doreşte să se încheie acordul şi cred că lui Putin i-ar plăcea foarte mult să semneze un acord cu preşedintele Trump”, a declarat negociatorul şef al delegaţiei americane, Rose Gottemoeller.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările