Doctorul Anthony Fauci recomandă americanilor să se vaccineze cu oricare dintre cele trei vaccinuri pentru Covid-19 care sunt aprobate

Doctorul Anthony Fauci recomandă americanilor să se vaccineze cu oricare dintre cele trei vaccinuri pentru Covid-19 care sunt aprobate

Anthony Fauci FOTO EPA-EFE

Doctorul Anthony Fauci, cel mai reputat expert în boli infecţioase din Statele Unite, a declarat, duminică, că s-ar vaccina cu vaccinul pentru Covid-19 al companiei Johnson & Johnson, care tocmai a fost aprobat, el încurajându-i pe americani să se vaccineze cu oricare dintre cele trei vaccinuri aprobate, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Toate trei sunt foarte bune, iar oamenii ar trebui să se vaccineze cu cel care este disponibil pentru ei. Dacă mergeţi într-un loc şi au J&J, dacă acel vaccin este disponibil, eu l-aş face”, a spus Fauci la emisiunea “Meet the Press” de la NBC.
 
Guvernul SUA a aprobat, sâmbătă, vaccinul pentru Covid-19 într-o singură doză al Johnson & Johnson, care a devenit al treilea vaccin pentru coronavirus disponibil în SUA după cele ale Pfizer/BioNTech şi Moderna.
 
Vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna trebuie administrate în două doze şi păstrate la temperaturi foarte scăzute. Vaccinul produs de J&J poate fi livrat şi păstrat la frigider.
 
O comisie consultativă a Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA a votat dumă, în unanimitate, recomandarea de utilizare a vaccinului pentru coronavirus al J&J la persoane cu vârste de peste 18 ani, în timp ce guvernul federal se pregăteşte să livreze milioane de doze de vaccin, în această săptămână.
 
Livrările vor putea începe la nivel naţional după ce directorul CDC, Rochelle Walensky, va accepta recomandarea comisiei consultative.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările