Dezbatere Historia Live: Ce înseamnă victoria lui Biden

Dezbatere Historia Live: Ce înseamnă victoria lui Biden

FOTO Getty Images / Drew Angerer

Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale în Statele Unite în urma unui vot istoric care a adus cel mai mare număr de americani la urne. Kamala Harris devine prima femeie din istoria SUA aleasă în funcţia de vicepreşedinte şi prima persoană de culoare într-un asemenea post. Dar lucrurile nu sunt încă lămurite.

Ştiri pe aceeaşi temă

Donald Trump a contestat rezultatele afirmând că se înregistrează fraude. Avocaţii săi au deschis prodeduri judiciare, acuzând numărarea unor voturi „ilegale”. 
 
Ce se va întâmpla în continuare? Ce va face Biden, în primul rând, după ce va ajunge la Casa Albă? Care este moştenirea lui Donald Trump şi a trumpismului? Ce va însemna preşedinţia lui Biden pentru aliaţii şi pentru adversarii SUA? 
 
Discutăm la o ediţie specială a Dezbaterilor Historia cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe şi cu profesorul Iulian Chifu, expert în politică internaţională şi de securitate, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările