De ce guvernul american îşi pregăteşte cetăţenii pentru o Apocalipsă Zombi VIDEO

De ce guvernul american îşi pregăteşte cetăţenii pentru o Apocalipsă Zombi VIDEO

FOTO: Daily Express

Înconjurat de sute de zombi care, cu braţele înainte, îşi caută următoarea victimă - aceasta este imaginea de la care pleacă guvernul SUA pentru a-i pregăti pe americani pentru dezastre. Pentru a supravieţui Apocalipsei Zombi, cetăţenii trebuie doar să urmeze o serie de instrucţiuni pregătite de autorităţi, în cadrul unei campanii inedite, lansată de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Puteţi râde acum, dar atunci când se va întâmpla, veţi fi foarte bucuroşi că aţi citit asta. Şi da, poate că în acest fel veţi învăţa ceva despre cum să fiţi cu adevărat pregătiţi într-o situaţie de urgenţă din viaţa reală”, se arată într-un mesaj postat pe pagina Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), o agenţie federală a Departamentului de Sănătate Publică al Statelor Unite.

Printre campaniile CDC se numără şi cea a Apocalipsei Zombi, creată în 2011 care, în plină pandemie, a fost reactualizată cu informaţii folositoare.  Conform CDC, indiferent că vorbim despre o astfel de apocalipsă, de un uragan, cutremur sau pandemie de coronavirus, cel mai imprtant este ca cetăţenii să aibă un kit de supravieţuire în casă. Printre lucrurile pe care aceasta trebuie să le conţină se numără: apă potabilă (2 litri pe zi pentru fiecare persoană), rezerve de hrană, medicamente, articole sanitare, acte, cuţit, bandă adeviză, radio cu baterii. 

În cazul unui dezastru, un alt lucru vital este întocmirea unui plan de urgenţă care să aibă în vedere locurile pentru adăpostire, persoane pe care le-aţi putea contacta în caz că aveţi nevoie să plecaţi. 

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea bolilor a făcut şi o listă de măsuri pe care profesorii ar trebui să le urmeze în cazul unei situaţii de urgenţă, scrie Digi24.

Reacţiilor experţilor în supravieţuire şi ale medicilor nu au întârziat să apară, aceştia având numai laude la adresa campaniei. „Anul 2020 a făcut posibil ceva ce părea imposibil până acum: a schimbat complet modul de gândire al oamenilor şi i-a făcut să se gândească: Uau, dacă trăim acum într-o plină pandemie, ce mai poate urma? Zombi? Poate că ar fi bine să mă pregătesc”, a spus Cheryl Nelson instructor pentru pregătirea împotriva dezastrelor, certificat de FEMA - Agenţia Federală pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările