Cultivatorii ilegali de cannabis, arătaţi cu degetul pentru dispariţia apei în California

Cultivatorii ilegali de cannabis, arătaţi cu degetul pentru dispariţia apei în California

California: Lacul Folsom, aproape complet secat FOTO EPA-EFE

Furtul de apă a ajuns la cote alarmante în California, unde autorităţile sunt nevoite să sporească paza în jurul conductelor în contextul apropierii celei mai calde şi mai uscate perioade a anului în acest stat din vestul Statelor Unite. Apa furată este folosită mai ales la creşterea culturilor de cannabis.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Furtul de apă nu a fost niciodată atât de grav”, a declarat pentru CNN John Nores, şeful Agenţiei pentru combaterea culturilor ilegale de cannabis din cadrul Departamentului de Piscicultură şi Viaţă Sălbatică.

Conform The Guardian, peste 12 miliarde de galoane de apă - adică peste 45 de miliarde de litri - au fost furate în California în ultimii opt ani.

Autorităţile spun că hoţii fură din conductele de apă sau de la hidranţii de incendii, uneori recurgând la ameninţări şi la violenţă.

„Volumul de apă furată pentru a-şi uda culturile are un impact imens asupra localnicilor”, a spus Jeremiah LaRue, şeriful Comitatului Siskiyou, referindu-se la cultivatorii de cannabis.

Acest lucru are un impact negativ asupra agriculturii, triburilor de americani nativi şi a micilor comunităţi din California, care se confruntă deja cu seceta. De asemenea, afectează sursele de apă potabilă.

Ori California se pregăteşte să intre în cea mai caldă şi uscată perioadă a anului.

Oficialii dau asigurări că fac tot ce pot pentru a combate furturile de apă, înlăturând hidranţii, căutând surse suplimentare de apă şi sporind paza.

Potrivit lui John Nores, agenţia sa a prins peste 900 de cultivatori ilegali de cannabis şi a distrus aproape 650 de kilometri de conducte prin care apa râurilor era deturnată spre rezervoare improvizate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările