Cel puţin 40 de persoane au murit în SUA, după ce furtunile au lovit regiunea de nord-est. Oraşul New York, sub ape VIDEO

Cel puţin 40 de persoane au murit în SUA, după ce furtunile au lovit regiunea de nord-est. Oraşul New York, sub ape VIDEO

Inundaţii în Bronx FOTO Getty Images

Numărul de morţi a trecut de 40 de persoane joi în Statele Unite, după ce tornadele şi inundaţiile au făcut ravagii în mai multe state din nord-estul ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Uraganul Ida a lovit duminică statul american Louisiana, provocând o pană de curent în oraşul New Orleans şi mai multe decese, atât în Louisiana, cât şi în statul vecin, Mississippi.
 
Miercuri noapte, uraganul a ajuns în regiunea nord-estică a Statelor Unite, Centrul Naţional pentru Uragane avertizând că există un risc semnificativ de inundaţii care se vor forma abrupt şi vor pune în pericol viaţa oamenilor.
 
Joi seară, guvernatorul statului New Jersey, Phil Murphy, a anunţat că cel puţin 23 de cetăţeni ai statului pe care îl conduce şi-au pierdut viaţa. „Cele mai multe decese s-au înregistrat în cazul persoanelor prinse în propriile autovehicule de inundaţii”, a declarat guvernatorul. În New York, poliţia a anunţat decesul a cel puţin 12 persoane: o persoană a murit după ce a fost prinsă în maşină de inundaţii, iar celelalte unsprezece s-au înecat în apartamentele lor aflate la subsol. În statul Pennsylvania, au fost înregistrare până acum cinci decese cauzate de furtună, iar în Connecticut alte două.
 
 
Imaginile întregesc povestea catastrofei meteo care s-a abătut asupra regiunii: autostrăzi complet inundate, gunoaie care plutesc purtate pe străzi şi cascade de apă care coboară în tunelurile de metrou. În cartierul Queens, apa a inundat un apartament de la subsolul unei clădiri înainte ca o femeie în vârstă de 48 de ani să poată ieşi - vecinii au încercat s-o salveze, dar fără succes. În altă parte a cartierului, un copil de doi ani s-a numărat printre victime, autorităţile găsind un apartament de la subsol inundat cu trei cadavre în el.
 
De la Casa Albă, Joe Biden a declarat: „Aceste furtuni extreme şi criza climatică sunt aici. Trebuie să fim mai bine pregătiţi. Trebuie să acţionăm”.
 
Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, şi primarul oraşul New York, Bill de Blasio, au recunoscut că au fost luaţi prin surprindere de cât de puternice au fost furtunile care au lovit legiunea. „Nu ştiam că ieri, între orele 20.50 şi 21.50 (n.red. - ora locală), cerul se va deschide pur şi simplu şi o cantitate de apă de nivelul cascadei Niagara va  lovi străzile oraşului”, a declarat Hochul. Bill de Blasio a spus că într-o singură oră cantitatea de apă căzută în oraş a depăşit estimările meteorologilor cu privire la cantitate de apă care ar fi trebuit să cadă pe parcursul întregii nopţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările