Alegeri SUA 2020. Joe Biden a votat anticipat

Alegeri SUA
2020. Joe Biden a votat anticipat

Joe Biden FOTO EPA-EFE

Candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a votat anticipat, miercuri, în fieful său din Wilmington, în statul Delaware, relatează agenţiile internaţionale de presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

După un scurt discurs despre pandemia de COVID-19, fostul vicepreşedinte american, în vârstă de 77 de ani, a mers la vot împreună cu soţia sa Jill. El s-a alăturat astfel celor peste 74 de milioane de americani care au votat anticipat în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, programat oficial pentru 3 noiembrie.

Candidatul republican Donald Trump a votat la rândul său anticipat, sâmbătă, în Florida.

Joe Biden a făcut din gestionarea pandemiei de COVID-19 de către Donald Trump principalul său motiv de atac.

La rândul său, cel de-al 45-lea preşedinte american spune că nu vrea să mai audă nimic despre COVID-19, boala care a provocat până acum aproape 233.000 de decese în Statele Unite.

Peste 74 de milioane de milioane de americani au votat deja, prin corespondenţă sau în persoană, pentru alegerile din 3 noiembrie.

Aceste voturi anticipate se explică prin criza cauzată de pandemia de COVID-19 şi prin frica faţă de întârzierea poştei.

Americanii afiliaţi taberei democrate au votat în majoritatea lor prin corespondenţă, în timp ce republicanii s-au dus la secţiile de votare.

Donald Trump s-a exprimat împotriva votului prin corespondenţă, apreciind că poate fi fraudat.

Pentru moment, democraţii îi devansează cu mult pe republicani şi înregistrează două treimi din voturile deja înregistrate.

Însă alegătorii lui Donald Trump reduc, săptămână de săptămână, acest avantaj, la secţiile de votare.

Michael McDonald, administratorul United States Election Project, un profesor de ştiinţe politice la Universitatea din Florida, ediţia din 2020 a alegerilor americane ar putea să mobilizeze mai mulţi alegători ca niciodată.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările