Alegeri SUA 2020. Joe Biden primeşte sprijinul celei mai mari confederaţii sindicale de peste Atlantic

Alegeri SUA 2020. Joe
Biden primeşte sprijinul celei mai mari confederaţii sindicale de peste Atlantic

Joe Biden FOTO EPA-EFE

Cea mai mare confederaţie sindicală din Statele Unite, AFL-CIO, a anunţat că-l susţine pe democratul Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane de la 3 noiembrie, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această susţinere sindicală l-ar putea ajuta pe Joe Biden să atragă de partea sa muncitori care au votat în 2016 cu Donald Trump şi i-au permis miliardarului newyorkez să obţină victorii în state-cheie ca Michigan, Wisconsin sau Pennsylvania.

AFL-CIO - din care fac parte 55 de sindicate şi care reprezintă 12,5 milioane de membri - este un aliat fiabil al Partidului Democrat şi a susţinut candiatura lui Hillary Clinton în 2016.

Joe Biden a fost toată viaţa sa un apărător al muncitorilor şi a luptat în toată cariera sa în favoarea unor salarii decente, accesului la îngrijiri medicale, securitatea pensiei şi drepturi civice”, a subliniat marţi într-un comunicat preşedintele confederaţiei, Richard Trumka.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: