17 congresmeni republicani semnează o petiţie de luptă împotriva încălzirii globale, într-un act de sfidare a politicilor administraţiei de la Casa Albă

17 congresmeni republicani semnează o petiţie de luptă împotriva încălzirii globale, într-un act de sfidare a politicilor administraţiei de la Casa Albă

Preşedintele Trump neagă fenomenul de încălzire globală/Foto: Reuters

Un grup de 17 congresmeni republicani au semnat o rezoluţie prin care se angajează să caute soluţii „viabile economic” de luptă împotriva încălzirii globale, într-un act de sfidare faţă de poziţiile preşedintelui Donald Trump, ce consideră încălzirea globală drept o farsă, anunţă Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membrii Partidului Republican, Elise Stefanik din statul New York, Carlos Curbelo reprezentant al statului Florida şi Ryan Costello, al statului Pennsylvania au introdus o rezoluţie în Camera Deputaţilor a Congresului Statelor Unite, prin case se angajează să „studieze şi să rezolve cauzele şi efectele a schimbărilor climatice” şi să caute noi căi de a „balansa activităţile umane” ce contribuie la acest fenomen.

O parte dintre reprezentanţii republicani ce au semnat această rezoluţie, ce nu are totuşi elemente de obligativitate, reprezintă statele cele mai afectate de schimbările climatice. Congresmanul Curbelo provine din Miami, un oraş ale cărui străzi sunt inundate în mod regulat la fluxul apelor Oceanului Atlantic, datorită creşterii nivelului mărilor.

„Această problemă, în mod regretabil, a fost politizată acum 20 de ani iar, acum, nu facem decât să renunţăm puţin la partea politică şi să ne concentrăm asupra acestei probleme şi a posibilelor soluţii”, a declarat congresmanul Curbelo jurnaliştilor.

O rezoluţie similară a fost introdusă de către un grup de republicani şi în timpul Congresului anterior, cu o serie de semnatari pierzându-şi locul în alegeri.

Această rezoluţie vine totuşi într-un moment de confuzie cu privire la politica administraţiei Trump faţă de problema schimbărilor climatice. După ce s-a referit la încălzirea globală ca fiind o farsă în timpul campaniei prezidenţiale, promiţând să scoată Statele Unite din cadrul Acordului de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice, se pare că Donald Trump a cerut sfatul companiilor de energie dacă într-adevăr să se retragă din acest acord.

Marea majoritate a oamenilor de ştiinţă consideră că activitatea umană de ardere combustibililor fosili este principala cauză a creşterii globale a temperaturilor. Majoritatea membrilor Partidului Republican nu sunt de acord sau neagă că acest fapt este adevărat sau că reprezintă o problemă urgentă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: