Jurnalistă rusă, ajunsă la spital după ce Jirinovski a ameninţat-o cu violul

Jurnalistă rusă, ajunsă la spital după ce Jirinovski a ameninţat-o cu violul

Jirinovski (mijloc) ameninţând-o pe jurnalista rusă

Deputatul ultranaţionalist Vladimir Jirinovski, cunoscut pentru declaraţiile sale deplasate, a insultat vineri o jurnalistă însărcinată, sugerând inclusiv că ar trebui să fie violată de gărzile sale, fapt ce a generat un imens scandal în Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

O reporteră l-a întrebat pe Jirinovski dacă Rusia ar trebui să răspundă la interdicţia recentă impusă de Ucraina ruşilor.

Acesta s-a lansat într-un discurs ilogic, mai întâi acuzând femeile politician din Ucraina că suferă de ninfomanie, apoi sugerând că reportera ar trebui să sufere de aceeaşi tulburare. Când femeia i-a spus că este însărcinată, Jirinovski i-a spus să stea acasă, în loc să meargă la muncă.

După aceea, el l-a împins pe unul dintre consilierii săi înspre reporteră spunându-i: „Ar trebui să o violezi pe femeie". Când o altă jurnalistă i-a luat apărarea colegei sale, Jirinovski a numit-o lesbiană şi a făcut mai multe remarci homofobe.

Jurnalista a cerut să fie dusă la spital după ce a suferit un şoc post-incident şi a fost internată pentru a rămâne sub observaţie, în timpul nopţii. 

Această ieşire a lui Jirinovski, filmată şi difuzată de presă, a provocat un scandal în Rusia.

„Din nefericire, prea multe persoane sunt obişnuite cu acest comportament uimitor, dar apelând la violenţă între zidurile Parlamentului, ale Dumei, toţi jurnaliştii prezenţi au fost scandalizaţi şi noi cerem ca Jirinovski să răspundă pentru aceste cuvinte în faţa justiţiei", explică unul dintre redactorii şefi ai Russia Today, citat de Euronews.

Comitetul de etică al Dumei s-a sesizat în legătură cu acest caz, iar deputatul riscă o mustrare, precum şi o suspendare temporară a mandatului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: