Rusia susţine extinderea acordului de cooperare spaţială cu SUA până în 2030

Rusia susţine extinderea acordului de cooperare spaţială cu SUA până în 2030

Steaguri SUA şi Rusia pe un fundal de cer senin FOTO SHUTTERSTOCK

Guvernul rus a aprobat prelungirea unui acord privind cooperarea spaţială cu Statele Unite până în decembrie 2030, au transmis sâmbătă agenţiile de ştiri, citând serviciile de presă ale cabinetului, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acordul ... privind cooperarea în explorarea şi utilizarea spaţiului cosmic în scopuri paşnice va fi în vigoare până la 31 decembrie 2030", a declarat cabinetul într-o declaraţie preluată de agenţii.
 
Relaţiile Moscovei cu Washingtonul au atins cel mai jos nivel de după Războiul Rece, preşedintele SUA, Joe Biden, afirmând că după părerea sa omologul său rus Vladimir Putin este un ucigaş care merită să fie pedepsit cu sancţiuni pentru amestec în politica SUA, acuzaţii negate însă de Kremlin.
 
Departamentul de Comerţ al SUA a declarat luna trecută că înăspreşte sancţiunile asupra anumitor exporturi către Rusia, dar exclude anumite articole precum cele legate de aviaţie şi spaţiu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările