Presa lui Putin, cruciadă împotriva serialului HBO „Cernobîl“

Presa lui Putin, cruciadă împotriva serialului HBO „Cernobîl“

FOTO HBO

Deşi serialul „Cernobîl“ produs de HBO este difuzat doar online clienţilor care plătesc pentru vizionarea sa, acesta a devenit o senzaţie naţională în Rusia, unde presa pro-Kremlin a lansat o cruciadă împotriva sa, scrie Moscow Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Komsomolskaya Pravda“ (KP), cel mai popular ziar al Rusiei, a stârnit bănuieli că competitorii centrului nuclear Rosatom ar folosi serialul de televiziune pentru a păta imaginea ţării de putere nucleară.

„Argumente şi Fapte“, o publicaţie populară printre cei mai în vârstă, a catalogat serialul drept „o caricatură, nu adevărul“.
„Singurele lucruri care lipsesc sunt urşii şi acordeoanele“, a spus prezentatorul de ştiri de la postul Rusia-24, Stanislav Natanzon. 

În emisiunea sa, prezentatorul Rusia-24 a citat un articol amplu publicat în KP, în care se arăta că serialul HBO a greşit când a sugerat că autorităţile sovietice se temeau să-şi recunoască greşelile şi că această ezitare a condus la consecinţe groaznice.

Editorialistul pro-sovietic Anatoli Vasserman a oferit, probabil, cea mai naivă părere dintre toate cele care critică serialul: „Dacă anglo-saxonii filmează ceva legat de ruşi, cu siguranţă nu va corespunde adevărului“.

Canalul rus NTV a anunţat deja că va produce propriul serial, în replică la „Cernobîl“, bazat pe premisa că CIA-ul a trimis un agent în zona Cernobîlului pentru a comite acte de sabotaj.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările