Pedepse de la 15 ani de detenţie până la închisoare pe viaţă pentru vinovaţii de moartea Annei Politkovskaia

Pedepse de la 15
ani de detenţie până la închisoare pe viaţă pentru vinovaţii de moartea Annei Politkovskaia

Jurnalista Anna Politkovskaia a fost asasinată în 2006. FOTO: Ria Novosti

Pedepse de detenţie pornind de la 15 ani până la închisoarea pe viaţă, au fost stabilite marţi de Parchet împotriva celor cinci bărbaţi recunoscuţi vinovaţi de asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, în 2006, a anunţat presa de la Moscova, citată de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorul Boris Loktionov a cerut închisoare pe viaţă pentru Rustam Mahmudov, recunoscut vinovat la 21 mai de uciderea jurnalistei, după ce a deschis focul asupra ei în timp ce intra în imobilul în care locuia.

Totodată, procurorul rus a cerut 22 de ani de detenţie pentru Lom-Ali Gaitukaiev, unchiul trăgătorului, şi un poliţist moscovit, Serghei Hadjikurbanov, recunoscuţi vinovaţi de participare la pregătirea asasinatului. Instituţia judiciara a mai cerut 15, respectiv 19 ani de închisoare pentru cei doi fraţi ai trăgătorului, Djabrail şi Ibraghim Mahmudov, acuzaţi de faptul că au urmărit-o pe jurnalistă şi l-au anunţat pe fratele lor de sosirea ei.

Cu toate acestea, avocaţii copiilor jurnalistei au cerut tribunalului să dea dovadă de clemenţă faţă de cei doi fraţi ai trăgătorului. Aceast cerere vine urma analizei tolului pe care l-au jucat aceştia în comiterea asasinatului, fiind solicitată, totodată, reducerea pedeapsei la 8, respectiv 8 ani şi jumătate de închisoare.

Verdictul va fi anunţat la 9 iunie.

Anul trecut, un fost locotenent colonel din poliţia rusă, Dimitri Pavliucenkov, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, fiind găsit vinovat de furnizarea armei crimei. Chiar dacă au fost identificaţii cei implicaţi în realizarea asasinării, cel care a comandat acest lucru nu a fost identificat.

Jurnalista rusă a fost asasinată la 7 octombrie 2006.Poliţiştii au găsit-o atunci pe Anna Politkovskaia împuşcată, în faţa blocului în care locuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: