Această informaţie este parte componentă a clasicei campanii de dezinformare dusă de serviciile de securitate ruseşti. Nişte aberaţii monumentale sunt prezentate ca fiind de bune şi numai cu scopul de a intensifica tensiunile interetnice.

Cu toate acestea, în timp ce tancurile româneşti stăteau în cazărmi, armata rusă creştea presiunea militară la Sevastopol, dar şi pe toată graniţa de Est a Ucrainei. Nu ar fi fost exclus ca o eventuală incursiune să aibă drept pretext tocmai apărarea independenţei statului vecin.

Conform ziarului rus „Rosvesty”, intervenţia militară s-ar fi făcut fără cunoştinţa NATO şi a celorlalţi parteneri ai României.

Prima iniţiativă ar fi trebuit să vină din partea batalionului Vulturii, al cărui principal scop ar fi fost anihilarea unităţilor mecanizate ucrainene şi punerea sub control al principalelor căi de comunicaţie.

Decizia de intervenţie s-ar fi luat în România pe data de 19 februarie, în plină criză politică. Probabil că Ponta a anulat intervenţia deoarece nu se mai vorbea în acea vreme cu Antonescu.

Planul era ca pe 25 februarie românii din regiunea Cernăuţi să ceară României ajutor pentru a le fi protejată viaţa.

Tot acest plan ar fi cuprins şi cucerirea Insulei Şerpilor.

Acesta este tipul de propagandă utilizat de către Rusia. După cum aţi tot văzut nemulţumiţii rusofili tot strigau către cei care voiau calea europeană:  fasciştii. Cam aşa se spune şi despre românii din Republica Moldova, adică cei care îşi recunosc identitatea românească şi o susţin public.

Sursa basmului (20 februarie 2014): rosvesty.ru