Medicul-şef al spitalului din Omsk unde a fost dus Navalnîi după ce i s-a făcut rău în avion a fost promovat într-un post de ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Murahovski, în prim-plan FOTO EPA-EFE
Aleksandr Murahovski, în prim-plan FOTO EPA-EFE

Medicul din Omsk care a fost responsabil de situaţia opozantului Aleksei Navalnîi imediat după ce acestuia i s-a făcut rău a fost promovat în post, fiind numit ministru regional al Sănătăţii.

Aleksandr Murahovski lasă conducerea Spitalului de Urgenţă Nr. 1 din Omsk pentru funcţia de ministru al Sănătăţii al regiunii cu acelaşi nume.

Într-un comunicat preluat de AFP, executivul regiunii Omsk anunţă că l-a ales pe Murahovski, în vârstă de 49 de ani, pentru că „a trecut prin toate treptele profesionale”, iar candidatura sa a fost acceptată de Moscova. „A trecut prin toate treptele profesionale, cunoaşte şi înţelege, ca medic şi ca director, toate procesele care au loc în serviciile de sănătate”, se arată în comunicat. Candidatura sa a fost aprobată „de conducerea Ministerului Sănătăţii din Rusia”, subliniază sursa citată.

Spitalizat la Omsk după o aterizare de urgenţă, Aleksei Navalnîi a stat două zile internat în acest oraş din Siberia înainte de a fi transferat la Berlin, în Germania, unde medicii au ajuns la concluzia că opozantul rus a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din gama de otrăvuri Noviciok.

Murahovski face parte dintre medicii ruşi care s-au opus evacuării lui Navalnîi în Germania şi care au respins concluziile medicilor germani în acest caz.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite