Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, la Chişinău, la o zi după delegaţia UE

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, la Chişinău, la o zi după delegaţia UE

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cerut realizarea unui efort comun pentru a rezolva conflictul de peste 20 e ani pentru controlul „palmei de pământ“ dintre frontiera estică a Moldovei cu Ucraina, a anunţat în urmă cu scurt timp Vocea Rusiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aflat la o întâlnire cu cea mai importantă negociatoare din partea Republicii Moldova, ministrul Natalia Gherman, ministrul rus de Externe a subliniat faptul că Moscova apreciază implicarea Chişinăului în menţinerea unor relaţii puternice cu Rusia, la nivelul ministerelor de Externe. Lavrov a mai declarat că speră că cele două state îşi vor întări colaborarea şi vor înainta împreună.

Serghei Lavrov a evidenţiat o serie de chestiuni urgente care au rămas nerezolvate între Moscova şi Chişinău, inclusiv cel de natură economică, cooperarea umanitară şi conflictul transnistrean.

Ministrul de Externe al Rusiei a încheiat prin a spune că revolvarea conflictului pentru această bucăţică de pământ „necesită mult mai mult efort din partea tuturor părţilor implicate în problema această atât de veche.“


Mai multe pe acest subiect

Natalia Gherman şi omologul sloven au semnat Declaraţia privind integrarea europeană a Republicii Moldova

Ministrul Natalia Gherman a participat la cea de-a patra reuniune ministerială a Parteneriatului Estic co-prezidată de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton şi de comisarul pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate, Stefan Fule.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: