Dmitri Rogozin: Doi cetăţeni străini au fost arestaţi pe cosmodromul rus Baikonur

Dmitri Rogozin: Doi cetăţeni străini au fost arestaţi pe cosmodromul rus Baikonur

Dmitri Rogozin, şeful Agenţiei spaţiale ruse / Foto Facebook

Dmitri Rogozin, şeful Agenţiei spaţiale ruse, Roscosmos, a anunţat sâmbătă seara că doi cetăţeni străini, un britanic şi o belarusă, au fost arestaţi pe cosmodromul rus Baikonur, din Kazahstan.

„La 18:10, ora Moscovei, o informaţie a fost primită de la Centrul spaţial (din Baikonur) privind reţinerea cetăţeanului britanic Rich Benjamin şi a cetăţenei belaruse Ţeliupa Alina", a scris Rogozin pe canalul său de Telegram, conform Agerpres.

Acesta a precizat că arestările au avut loc „în zona rampei de lansare 112". În plus, el a spus că ambii „se află la Departamentul de afaceri interne din oraşul Baikonur. Anchete sunt în curs (de desfăşurare). Legături sunt pe cale să fie stabilite”, cu privire la faptul dacă aceste persoane „sunt implicate în organizarea de acţiuni ilegale”.

Dmitri Rogozin nu a mai oferit alte informaţii despre identitatea celor doi sau despre natura faptelor care le sunt reproşate. În schimb, el a postat fotografii cu viza deţinută de Rich şi cu paşaportul Alinei.

Potrivit Reuters, Benjamin Rich este un blogger britanic care are un canal pe YouTube despre călătorii, cu 3,3 milioane de urmăritori.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările