Discuţie telefonică între Vladimir Putin şi Olaf Scholz. Liderul de la Kremlin se imaginează din nou drept un luptător împotriva nazismului

Discuţie telefonică între Vladimir Putin şi Olaf Scholz. Liderul de la Kremlin se imaginează din nou drept un luptător împotriva nazismului

Vladimir Putin FOTO EPA-EFE

Vladimir Putin a insistat vineri, într-o convorbire la telefon cu cancelarul german Olaf Scholz, asupra faptului că luptă împotriva „naziştilor” în Ucraina, justificându-şi astfel, încă o dată, războiul dus împotriva acestei ţări, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„S-a atras atenţia asupra unei continuări a încălcării dreptului internaţional umanitar de către combatanţi care promovează o ideologie nazistă şi care folosesc metode teroriste”, anunţă într-un comunicat Kremlinul.
 
Vladimir Putin a reitarat că ofensiva sa în Ucraina - denunţată de către comunitatea internaţională - vizează să protejeze populaţia rusofonă din Donbas (est).
 
Liderul de la Kremlin a acuzat din nou Kievul de faptul că este cauza blocării negocierilor de pace.
 
Autorităţile ruse îşi justifică neîncetat invazia Ucrainei printr-o derivă „neonazistă” a acestei foste republici sovietice.
 
În timp ce Putin insistă cu fantoma nazismului pentru a-şi justifica războiul din Ucraina, liderul de la Kremlin a impus în Rusia un regim denumit „ruscist”, fascismul secolului XXI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările