Vladimir Putin cere un răspuns simetric al Rusiei la testul balistic efectuat de SUA

Vladimir Putin
cere un răspuns simetric al Rusiei la testul balistic efectuat de SUA

FOTO Arhiva

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut, vineri, Ministerului Apărării şi altor agenţii guvernamentale să analizeze ameninţarea venită din partea SUA, ca urmare a testului de rachetă efectuat recent şi să pregătească un răspuns reciproc, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentagonul a spus luni că a testat o rachetă de croazieră care şi-a atins ţinta de la peste 500 de kilometri, primul astfel de test al americanilor, după retragerea din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), pe 2 august.

Preşedintele rus a organizat, vineri, o întrunire a Consiliului rus de Securitate pentru a discuta testul recent de rachetă efectuat de Washington.

Putin a precizat că Rusia nu poate să stea indiferentă şi că discuţiile SUA legate de desfăşurarea unor noi rachete în regiunea Asia-Pacific „afectează interesele noastre cele mai profunde, având în vedere că este aproape de graniţele Rusiei”, potrivit unei transcrieri a remarcilor de pe website-ul Kremlinului. 

„Este evident că (testul american de rachetă) nu este rezultatul unei improvizaţii, ci o za într-un lanţ de evenimente planificate de mult timp”, a apreciat Putin vineri. „Asta nu face decât să confirme fundamentul îngrijorărilor noastre exprimate anterior”, a adăugat el.

„După cum ştiţi, nu am vrut niciodată, nu vrem şi nu ne vom implica într-o cursă costisitoare şi distructivă a înarmărilor”, a spus Putin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: