Cine sunt cei şase oficiali ruşi sancţionaţi de UE în cazul otrăvirii lui Navalnîi

Cine sunt cei şase oficiali ruşi sancţionaţi de UE în cazul otrăvirii lui Navalnîi

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin FOTO RIA

Cei şase cetăţeni ruşi sancţionaţi de UE în legătură cu otrăvirea opozantului Aleksei Navalnîi sunt figuri de rang înalt ale regimului Putin, dezvăluie „The New York Times”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Publicaţia „The New York Times” (NYT) a aflat numele celor şase oficiali ruşi puşi pe lista de sancţiuni a UE în legătură cu otrăvirea cu Noviciok a lui Navalnîi.

Conform unor surse apropiate dosarului, cele şase persoane sunt suspectate că au legături directe cu operaţiunea anti-Navalnîi.

NYT dezvăluie numele lor. Aceştia sunt:  Aleksandr Bortnikov, şeful FSB, Serghei Kirienko, adjunctul directorului Administraţiei Prezidenţiale Ruse, Andrei Iarin, ministrul de Interne al Rusiei, Serghei Meniailo, reprezentantul preşedintelui rus în Districtul Federal Siberia şi deputaţii Aleksei Krivoruciko şi Pavel Popov.

Sancţiunile prevăd îngheţarea activelor şi interzicerea călătoriilor în spaţiul UE.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a declarat miercuri că Moscova va răspunde cu măsuri similare la sancţiunile impuse de UE, ameninţând, între altele, cu oprirea dialogului cu Bruxellesul.

Aleksei Navalnîi, un critic fervent al lui Vladimir Putin şi un proeminent militant anticorupţie, şi-a pierdut cunoştinţa în timpul unui zbor Tomsk-Moscova pe 20 august şi două zile mai târziu a fost transportat în Germania în comă.

Săptămâna trecută, Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a confirmat concluziile germano-francezo-suedeze precum că opozantul rus a fost otrăvit cu agent neurotoxic din gama Noviciok, a cărui utilizare nu este permisă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările