80% din echipamentele ruse trimise Italiei sunt „absolut inutile”, relatează un cotidian italian

80% din echipamentele ruse trimise Italiei sunt „absolut inutile”, relatează un cotidian italian

Un transport militar de ajutor destinat Italiei pleacă de pe aeroportul Ceaikovski 22 martie 2020 FOTO EPA-EFE

Aproximativ 80% din echipamentele trimise de Rusia în Italia sunt „complet inutile”, a relatat miercuri cotidianul La Stampa, citând surse politice de înalt nivel, potrivit Moscow Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unei discuţii telefonice care a avut loc sâmbăta trecută între preşedintele Vladimir Putin şi premierul italian Giuseppe Conte, Rusia a trimis în Italia 600 de ventilatoare şi o echipă de 100 de virusologi  şi epidemiologi militari .
 
Clipuri cu  camioane militare ruse deplasându-se dinspre Roma către Bergamo, epicentrul epidemiei de coronavirus din Italia, au circulat online săptămâna aceasta.

„Optzeci la sută din transportul rus sunt lucruri complet inutile sau de foarte mic folos Italiei. Pe scurt, acesta este în mare parte doar un pretext ", a declarat  o sursă neidentificată pentru La Stampa, unul dintre cele mai vechi ziare din Italia cu sediul la Torino. 
 
Sursa a declarat că transportul constă în echipamente de dezinfectare, un laborator mobil pentru sterilizare şi alte dispozitive similare.
 
Sursele La Stampa au afirmat că Putin urmăreşte oportunităţi geopolitice şi diplomatice cu pachetul de ajutor denumit „Din Rusia cu dragoste”, în timp ce Conte a acceptat ajutorul pentru o stabili o relaţie personală bună cu Moscova.
 
 
Ambasadorul Rusiei în Italia, Serghei Razov, a denunţat raportul La Stampa drept „pervers”.
 
„Astfel de afirmaţii sunt produsul unei minţi perverse. O dorinţă dezinteresată de a veni în ajutorul unui popor prietenos aflat în dificultate este luată drept viclenie", a spus Razov pentru agenţia de ştiri RIA Novosti, condusă de stat.
 
Cu peste 7.500 de decese şi 74.000 de cazuri de infectare cu coronavirus, Italia este cea mai afectată ţară de epidemie după China.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: