Netanyahu, protagonistul unei parodii: combate teorii ale conspiraţiei legate de vaccinul anti-COVID - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benjamin Netanyahu FOTO FOTO EPA-EFE
Benjamin Netanyahu FOTO FOTO EPA-EFE

Premierul israelian Benjamin Netanyahu (71 de ani) îi încurajează pe israelieni să se vaccineze împotriva COVID-19 şi ironizează, printr-un filmuleţ lansat de sărbătoarea evreiască Purim, teorii ale conspiraţiei.

Benjamin Netanyahu este protagonistului unui filmuleţ în care îi îndeamnă pe israelieni să se vaccineze împotriva COVID-19 şi explică beneficiile vaccinării. Mai mult, premierul ironizează teoriile conspiraţiei lansate de anti-vaccinişti. 

Filmuleţul a fost lansat cu ocazia sărbătorii evreieşti Purim. În mod tradiţional, ea se celebrează cu petreceri abundente, în ambianţă de carnaval. 

"Purim fericit tuturor! Veniţi şi vă vaccinaţi! Avem bunătăţi de Purim, prima doză, a doua doză, suflecaţi-vă mânecile cu toţii şi haideţi!", transmite Netanyahu, dintr-un centru de vaccinare. 

În scenă apare un clovn care-i mărturiseşte premierului că îi este frică să se vaccineze. "Ce conţine acel vaccin?", întreabă el.  "Chen, nu fi clovn! Aceste vaccinuri au fost aprobate de o comisie de experţi a FDA (Federal Drug Administration – agenţia federală pentru hrană şi medicamente a Statelor Unite)", îi răspunde premierul. 

"Am auzit că-ţi schimbă ADN-ul, mi-ar putea creşte o coadă", spune clovnul, care se preschimbă în animal. "Scopul vaccinului este să atace virusul, ca oricare altul. Să mărească speranţa de viaţă a omului", îi răspunde premierul. 

Clovnul se preschimbă rând pe rând în câte un alt personaj: antivaccinist, "erou de tastatură", "specialist", "bebeluş", iar fiecare teorie a conspiraţiei este combătută de premier, care vine cu argumente ştiinţifice. 

Video:

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite