SUA au şansa să pună mâna afaceristul acuzat că orchestrează o reţea de corupţie pentru regimul Maduro. Bărbatul a fost arestat în Capul Verde

SUA au şansa să pună mâna afaceristul acuzat că orchestrează o reţea de corupţie pentru regimul Maduro. Bărbatul a fost arestat în Capul Verde

Alex Saab

Un tribunal din Capul Verde a decis arestarea pentru 40 de zile a controversatului afacerist Alex Saab, interval de timp în care Statele Unite pot cere extrădarea acestui bărbat acuzat că orchestrează o reţea de corupţie pentru liderul socialist venezuelean Nicolas Maduro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alex Saab, un columbiano-venezuelean în vârstă de 48 de ani, a fost reţinut sâmbătă pe Insula Sal din Capul Verde în timp ce făcea o escală către Iran.

Autorităţile arhipelagului din Oceanul Atlantic au acţionat în baza unei alerte roşii emise de Interpol la cererea Statelor Unite, unde Saab a fost inculpat pentru spălare bani.

Statele Unite au la dispoziţie 40 de zile pentru a solicita extrădarea sa.

„Arestarea (lui Alex Saab, n. red.) este o lovitură dură pentru regim şi arată că nu există niciun viitor cu Maduro, nici cu cei care îl susţin”, a reacţionat opozantul venezuelean Julio Borges.

Statele Unite îl acuză pe Alex Saab că trage sforile unei vaste reţele care îi permite lui Nicolas Maduro şi oamenilor săi să deturneze în profitul lor ajutorul alimentar destinat Venezuelei.

„Ei folosesc hrana ca formă de control social, pentru a-şi recompensa susţinătorii politici şi a-şi pedepsi opozanţii, în timp ce îşi umplu buzunarele cu sute de milioane de dolari datorită mai mult scheme frauduloase”, a denunţat în iulie anul trecut secretarul Trezoreriei americane Steven Mnunchin anunţând sancţiuni economice împotriva lui Alex Saab.

Două luni mai târziu, administraţia Trump a impus noi sancţiuni pe numele lui Saab, vizând 15 companii legate de el.

Administraţia Trump nu recunoaşte legitimitatea lui Nicolas Maduro, care conduce în baza unor manevre politice, şi îl consideră preşedinte al Venezuelei pe Juan Guaido.

Nicolas Maduro susţine la rândul său că deţine puterea în mod legitim şi acuză Statele Unite că urmăresc să-l elimine printr-un complot.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: