Stare de catastrofă naturală în Africa de Sud

Stare de catastrofă naturală în Africa de Sud

Locuitori ai oraşului Cape Town făcând rost de apă FOTO AFP

Autorităţile sud-africane au decretat marţi stare de catastrofă naturală în întreaga ţară din cauza secetei istorice care persistă de câteva luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

Situaţia cea mai gravă este în Cape Town, a doua aglomeraţie urbană a Africii de Sud.

Starea de catastrofă naturală a fost luată după „o reevaluare a amplorii şi gravităţii secetei actuale“, se arată în decretul publicat în Monitorul Oficial, transmite AFP.

Decretul permite guvernului să gestioneze criza, toate instituţiile fiind mandatate în prezent să pună în aplicare „planuri de urgenţă“, dar şi „măsuri imediate de ajutor şi de construcţie“.

Cape Town se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimul secol, rezervele de apă din acest oraş ajungând la un nivel minim.

Lipsa apei constituie o problemă şi în Israel.

Conform unui raport al Ministerului pentru Protecţia Mediului, rezervele naturale de apă ale Israelului sunt pe terminate în pofida unei intensificări a folosirii apei desalinizate şi a celei reziduale purificate, arată agenţia de presă EFE, citată de Agerpres în pagina electronică.

Experţii califică această situaţie drept „îngrijorătoare“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: