Rusia poate ocupa ţările baltice în două zile

Rusia poate ocupa ţările baltice în două zile

Generalul ceh Petr Pavel va va conduce Comitetul Militar al NATO FOTO Tanecek David/CTK

Generalul ceh Petr Pavel a declarat că Rusia poate ocupa ţările baltice în două zile, un interval de timp în care NATO nu ar putea reacţiona, anunţă BBC, citat de Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

Generalul ceh, care va conduce de la 1 iunie Comitetul Militar al Alianţei Nord-Atlantice a mai spus că un interval de timp similar este necesar, de asemenea, pentru ocuparea Kievului de către armata rusă. În opinia sa, NATO, cu formatul actual, care necesită acordul tuturor celor 28 de state membre, nu are capacitatea de reacţie adecvată în cazul unei agresiuni ruseşti. Pe de altă parte, explică Pavel, Rusia poate lua decizia de a ataca rapid, pentru că nu are nevoie de acordul unei alte părţi.

Relaţiile dintre NATO şi Rusia s-au deteriorat în ultimul timp, îndeosebi pe fundalul conflictului din estul Ucrainei. NATO acuză Rusia de susţinerea separatiştilor proruşi din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk, în timp ce Moscova respinge aceste acuzaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările