Războiul din Siria: Turcia anunţă că va coopera militar cu Rusia şi Iranul după retragerea trupelor americane

Războiul din Siria: Turcia anunţă că va coopera militar cu Rusia şi Iranul după retragerea trupelor americane

Siria a fost distrusă de război FOTO Hepta

Turcia intenţionează să continue cooperarea militară cu Rusia şi Iranul după retagerea trupelor americane din Siria, a anunţat sâmbătă după-amiază, la Moscova, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.

"Ankara şi Moscova împărtăşesc opinia că este necesară distrugerea tuturor organizaţiilor teroriste din Siria. Vom continua cooperarea strânsă cu Rusia şi Iranul în problema Siriei şi în alte probleme regionale", a declarat Mevlut Cavusoglu, citat de agenţiile de presă Anadolu şi Tass, arată hotnews.ro.
 
Ideea a fost confirmată de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. 

Reamintim că Donald Trump a anunţat săptămâna trecută retragerea completă a trupelor americane din Siria, determinându-l pe Secretarul Apărării, Jim Mattis, să îşi prezinte demisia.
 
Oficialii americani au informat că anunţul lui Trump i-a nemulţumit pe comandanţii americani, care văd decizia sa ca pe o trădare a miliţiei kurde YPG, care se luptă cu ISIS în nord-estul Siriei.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: