Război în Ucraina. Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Rusiei, refuză să trimită trupe pe teritoriul ucrainean

Război în Ucraina. Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Rusiei, refuză să trimită trupe pe teritoriul ucrainean

Jomart Tokayev, preşedintele Kazahstanului FOTO The Moscow Times

Kazahstanul, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai Rusiei, a refuzat să trimită trupe în Ucraina, pentru a sprijini ofensiva rusă. Mai mult, nu recunoaşte republicile separatiste Doneţk şi Lugansk, potrivit NBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia autorităţilor din Kazahstan este susţinută de Statele Unite, informează NBC News. „Suntem mulţumiţi de decizia Kazahstanului de a nu recunoaşte LPR şi DPR”, a declarat Consiliul Naţional de Securitate al SUA într-un comunicat citat de publicaţia poloneză.

„Salutăm, de asemenea, refuzul Kazahstanului de a-şi trimite forţele să se alăture războiului lui Putin în Ucraina”, a scris sursa citată. Guvernele din Asia Centrală s-au abţinut în mare măsură să comenteze ofensiva rusă în Ucraina. De menţionat că statele Kazahstan, Kârgâzstan şi Tadjikistan sunt membre ale blocului militar CSTO condus de Moscova.

Decizia Kazahstanului de a nu se alătura politicii agresive a Rusiei este una din suprizele apărute după invadarea Ucrainei de către trupele ruse la ordinul lui Vladimir Putin.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările