Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a anulat nunta din cauza restricţiilor anti-COVID: „Asta-i viaţa”

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, şi-a anulat nunta din cauza restricţiilor anti-COVID: „Asta-i viaţa”

FOTO: EPA-EFE

Premierul neo-zeelandez Jacinda Ardern a anunţat, duminică, faptul că şi-a anulat nunta din cauza noilor restricţii decise de guvernul său pentru a face faţă pandemiei, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua Zeelandă va trece, începând de duminică la miezul nopţii, la codul roşu în sistemul său de protecţie împotriva COVID-19, în care măştile vor fi purtate mai mult. Barurile, restaurantele şi evenimente precum nunţile vor fi limitate la 100 de persoane. Limita este redusă la 25 de persoane dacă localurile nu folosesc certificate de vaccinare, a precizat Ardern, citată de Reuters. Noile restricţii, care includ şi purtarea măştii în exterior, vor fi în vigoare cel puţin până la sfârşitul lunii viitoare.
 
În aceste condiţii, prim-ministrul Noii Zeelande a anunţat că îşi anulează propria nuntă, după ce a detaliat noile restricţii. Jacinda Ardern şi partenerul său Clarke Gayford nu anunţaseră o dată pentru nunta lor, dar evenimentul ar fi fost programat pentru săptămânile următoare.
 
„Tocmai ce m-am alăturat multor altor neo-zeelandezi care au trăit astfel de experienţe din cauza pandemiei şi sunt dezolată pentru toţi cei care se confruntă cu un astfel de scenariu”, a precizat ea.
 
Întrebată cum se simte în legătură cu anularea nunţii sale, Arden a răspuns: „Asta e viaţa. Nu sunt diferită de mii de alţi neo-zeelandezi care au trăit situaţii mult mai grele din cauza pandemiei, cum ar fi să nu poţi să fii alături de cei iubiţi atunci când sunt grav bolnavi”.
 
Noua Zeelandă şi-a închis graniţele pentru străini din martie 2020. Guvernul a amânat până la sfârşitul lunii februarie planurile pentru o redeschidere treptată, prevăzută să înceapă la mijlocul lunii ianuarie, îngrijorat de izbucnirea unui potenţialul focar Omicron, aşa cum s-a întâmplat în Australia vecină.
 
Cu puţine excepţii, persoanele care pot călători în Noua Zeelandă trebuie să depună cerere pentru a fi cazaţi în unităţi de carantină administrate de stat. Guvernul a încetat săptămâna trecută să mai emită noi sloturi pe fondul creşterii numărului de persoane care sosesc infectate cu varianta Omicron.
 
Noua Zeelandă a înregistrat 15.104 cazuri de infectare şi 52 de decese de la începutul pandemiei de coronavirus. Aproximativ 94% din populaţia Noii Zeelande cu vârsta de peste 12 ani este complet vaccinată şi aproximativ 56% din persoanele eligibile au fost vaccinate cu doza de rapel.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările