Porsche intră în lupta cu Elon Musk şi Jeff Bezos pentru cucerirea spaţiului

Porsche intră în lupta cu Elon Musk şi Jeff Bezos pentru cucerirea spaţiului

Porche a investit în Isar Aerospace, o  companie din Germania care vrea să producă rachte

Porsche SE, holdingul familial care controlează Grupul Volkswagen, este cel mai recent mare investitor care a pariat pe rolul crucial al spaţiului în dezvoltarea tehnologiilor viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania, controlată de familiile Porsche şi Piëch, care au transformat Volkswagen într-o putere globală, a dezvăluit miercuri o investiţie în Isar Aerospace din Germania, un startup ce vrea să producă rachete şi să ofere servicii de lansare a sateliţilor, care încearcă să rivalizeze cu Blue Origin al lui Jeff Bezos şi SpaceX-ul lui Elon Musk cu producţie de rachete şi lansare prin satelit Servicii, notează CNN.
 
Porsche SE investeşte alături de compania de capital de risc HV Capital şi banca elveţiană Lombard Odier pentru a injecta 75 de milioane de dolari companiei, ca parte a unei runde de finanţare de 165 de milioane de dolari care include investitori existenţi. Porsche SE a declarat că va primi „o cotă procentuală redusă de o singură cifră”.
 
În timp ce Blue Origin şi SpaceX sunt susţinute de miliardari şi deja aleargă cu misiuni spaţiale pilotate, Isar Aerospace consideră că poate concura pe piaţa în creştere pentru lansarea sateliţilor mici pe orbita Pământului. Compania planifică primul zbor de testare pentru anul viitor.
 
Cei de la Porsche SE vor investi alături de fondul HV Capital şi banca elveţiană Lombard Odier, oferind 75 de milioane de dolari companiei, ca parte a unei runde de finanţare de 165 de milioane de dolari care include investitorii existenţi. Porsche SE a declarat că va primi „o cotă procentuală redusă, de o singură cifră”.
 
"Finanţarea va permite Isar Aerospace să investească în continuare în infrastructura de lansare, testare şi fabricaţie pentru producţia sa de rachete şi operaţiuni comerciale", a declarat „Isar Aerospace” într-un comunicat.
 
O cerere comercială pentru lansarea de sateliţi mici este aşteptată să devină semnificativă în următorii ani.
 
Doar luna trecută, „SpaceX” a transportat 88 de sateliţi pe orbită într-o singură lansare, pentru mai mulţi clienţi. În aceeaşi zi, „Virgin Orbit” a trimis în spaţiu sateliţi aparţinând Departamentului Apărării al SUA, un start-up polonez numit SatRevolution şi pentru Forţele Aeriene Olandeze.
 
„Spaţiul va deveni o platformă tehnologică cheie pentru multe industrii din întreaga lume - de la sectorul auto la cel al telecomunicaţiilor - aducând progrese şi noi capabilităţi pentru Internet of Things, criptarea şi stocarea datelor, precum şi aplicaţii agricole inteligente şi supraveghere pentru combaterea schimbărilor climatice", a spus Isar Aerospace.
 
Compania a strâns 180 de milioane de dolari începând din 2018, inclusiv de la Airbus şi de la fostul executiv SpaceX, Bülent Altan. Compania pretinde că este cea mai compania de servicii de lansare cu cea mai rapidă creştere din Uniunea Europeană şi consideră Airbus (EADSF) drept unul dintre primii săi clienţi.
 
Acum trei luni, agenţia spaţială germană a atribuit companiei un contract pentru lansarea pe orbită a doi sateliţi utilitari.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările