Palestina, divizată în cazul Egiptului

Palestina, divizată în cazul Egiptului

Preşedintele Mahmoud Abbas, alaturi de Armata egipteană

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, şi-a exprimat susţinerea faţă de măsurile luate de autorităţile egiptene pentru a gestiona conflictul recent din ţară, în opoziţie directă cu gruparea Hamas, potrivit agenţiei palestiniene de ştiri WAFA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform WAFA, preşedintele Abba s-a întâlnit sâmbătă cu ambasadorul Egiptului în Palestina, Yasser Othman, pentru a discuta cursul evenimentelor sângeroase din ultimele zile, de la Cairo.

Ambasadorul egiptean a declarat că ţara sa luptă împotriva terorismului şi apreciază susţinerea poporului palestinian. „Apreciem foarte mult poziţia conducătorilor palestinieni de susţinere a Egiptului în lupta sa împotriva terorismului şi privim această poziţie drept adevărata opinie a poporului palestinian.“

Mesajul ambasadorului Othman face referire la dezaprobarea exprimată de organizaţia palestiniană Hamas, care controlează Fâşia Gaza, faţă de măsurile luate de guvernul interimar din Egipt. 

Mai mult, conducerea grupării Hamas şi-a exprimat suportul necondiţionat pentru Frăţia Musulmană, condamnând dur atacurile Armatei egiptene asupra populaţiei civile care protesta pentru eliberarea preşedintelui Mohamed Morsi.  

Liderii Arabiei Saudite, Emiratelor Arabe Unite, Iordaniei, Kuweitului şi Libiei şi-au exprimat de asemenea susţinerea faţă de acţiunile violente ale forţelor de securitate din Egipt, în timp ce comunitatea occidentală a dezaprobat uzul excesiv de forţă împotriva demonstranţilor pro-Morsi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: