Supravieţuitorul din Pacific a stat cinci zile alături de trupul intrat în putrefacţie al prietenului său

Supravieţuitorul din Pacific a stat cinci zile alături de trupul intrat în putrefacţie al prietenului său

Jose Salvador Alvarenga a povestit că prietenul său s-a îmbolnăvit şi, după patru luni în care abia a putut face faţă dietei extreme şi extenuării, a murit FOTO AFP

Noi amănunte ies la iveală în cazul naufragiului ai cărui protagonişti au fost doi pescari plecaţi la prins de rechini, în Oceanul Pacific, salvadorianul Jose Salvador Alvarenga, în vârstă de 37 de ani, şi mexicanul Ezequiel Cordoba Rios, 25 de ani.


Plecat încă din decembrie 2012 la pescuit, împreună cu un amic, Jose Salvador Alvarenga a fost găsit la sfârşitul lui ianuarie, după 13 luni de la momentul dispariţiei. Erau daţi dispăruţi şi familiile i-au crezut morţi pe amândoi. Totuşi, Alvarenga a reuşit să rămână în viaţă şi a fost descoperit de localnici în apropiere de Insulele Marshall din Pacific, la o distanţă de 8.000 de kilometri de Mexic, pe atolul Ebon.

Spre uimirea lumii întregi, şi mai ales a medicilor şi oamenilor de ştiinţă, supravieţuitorul terifiantului accident a povestit că a rezistat timp de 13 luni hrănindu-se numai cu carne crudă de peşte şi ostoindu-şi setea cu urină sau sânge de ţestoasă. Omul ar fi plutit în derivă aproximativ 12.500 de kilometri, după ce motorul micii ambarcaţiuni în care se afla împreună cu amicul său a avut o pană de motor. 

Alvarenga a povestit că prietenul său s-a îmbolnăvit şi, după patru luni în care abia a putut face faţă dietei extreme şi extenuării, a murit. Pescarul Jose Salvador Alvarenga a stat cinci zile alături de trupul intrat în putrefacţie al prietenului său, în dorinţa ca acesta să aibă parte de o înmormântare decentă.

După ce supravieţuitorul s-a întors în El Salvador, la familia sa, a luat legătura cu tatăl colegului mort, Nicolas Cordoba, şi i-a relatat ultimele zile din viaţa acestuia.

Mi-a spus că Ezequiel vomita într-una şi că nu putea să mai înghită nimic. Organismul fiului meu nu mai putea tolera nimic din ceea ce erau nevoiţi să mănânce. Jose mi-a explicat că fiul meu şi-a dat seama că va muri şi l-a rugat să-i arunce trupul în ocean. Ştia că o să putrezească rapid şi nu voia să se îmbolnăvească şi el, a relatat părintele îndurerat.

Nu l-a crezut pe Jose din prima

Alvarenga i-a mai explicat lui Nicolas Cordoba că, iniţial, nu a reuşit să asculte sfatul amicului şi că, timp de cinci zile, a păstrat trupul neînsufleţit al lui Ezequiel alături de el, în barcă. „Mi-a spus că moartea fiului meu l-a întristat nespus şi că nu a vrut să arunce corpul, deşi începuse să miroasă îngrozitor, pentru că spera că va fi salvat şi că Ezequiel va avea parte de înmormântarea cuvenită. Dar după cinci zile, mirosul corpului aflat în descompunere a devenit imposibil de suportat şi s-a văzut nevoit să-l arunce în valuri“, a mai adăugat Nicolas Cordoba.

Acesta le-a mărturisit jurnaliştilor de la Daily Mail că la început nu a dat crezare poveştii lui Alvarenga, mai ales că era conştient de faptul că fiul său ştia să se descurce pe mare, dar după ce a vorbit cu pescarul şi-a dat seama că nu are de ce să se îndoiască de el.

„Alvarenga mi-a mai povestit că ultimele cuvinte ale fiului meu au fost «spune-i mamei şi familiei că îi iubesc din toată inima»“, a relatat tatăl bărbatului mort. Acum, Nicolas Cordoba, care a suferit o cădere nervoasă după ce i s-a descris prin ce a trecut copilăul său, speră ca autorităţile mexicane să-i permită lui Jose, care locuia ilegal în Mexic înainte de nenorocire, să-i viziteze pentru a vorbi mai mult despre teribila întâmplare. În caz contrar, bărbatul este decis să meargă în El Salvador pentru a-l întâlni pe cel care i-a stat alături fiului său în ultimele clipe. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările