OMS, despre originea virusului SARS-CoV-2: „Toate ipotezele rămân deschise“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul unei conferinţe de presă de la Wuhan  Sursă foto: EPA-EFE
În timpul unei conferinţe de presă de la Wuhan  Sursă foto: EPA-EFE

Toate ipotezele rămân deschise în cercetarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii despre originea COVID-19, a spus, vineri, 12 februarie, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus.

O echipă a OMS în China a spus săptămâna aceasta că nu va continua să cerceteze dacă virusul a scăpat dintr-un laborator, considerând că acest lucru este puţin probabil, potrivit „The Guardian“. 

Statele Unite a anunţat că va revizui constatările misiunii. 

„S-a spus că unele ipoteze legate de originea virusului au fost date la o parte. În urma unei discuţii cu membrii echipei, confirm faptul că toate teoriile rămân deschise şi necesită un studiu amănunţit“, a spus Tedros, directorul general OMS. 

Această vizită a echipei OMS la Wuhan a fost negociată mai multe luni, iar China nu a acceptat-o iniţial. A cedat, apoi, în urma presiunilor. 

Echipa internaţională de experţi trimisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) la Wuhan, în centrul Chinei, pentru a ancheta în legătură cu SARS-CoV-2 a anunţat la începutul săptămânii că nu a găsit indicii cu privire la prezenţa noului coronavirus în acest oraş înainte de apariţia sa, în decembrie 2019, şi că nu a identificat animalul care l-ar fi cauzat.

Transmiterea noului coronavirus de la animal la om este probabilă, însă acest animal „nu a fost identificat încă“, a subliniat Liang Wannian din partea OMS China. 

Peter Ben Embarek, un expert OMS în securitate alimentară şi boli provocate de animale, a prezentat la rândul său un rezumat al anchetei. SARS-CoV-2 probabil că nu a „scăpat“ dintr-un laborator chinez, aşa cum insinua fostul preşedinte american Donald Trump, ci cel mai probabil a fost transmis la om printr-o specie intermediară, a declarat el. Activităţile în vederea identificării originii noului coronavirus indică liliecii drept un „rezervor natural“. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite