OMS susţine că focarul de variola maimuţei este „controlabil”. Au fost confirmate 131 de cazuri

OMS susţine că focarul de variola maimuţei este „controlabil”. Au fost confirmate 131 de cazuri

Foto Arhivă

OMS a precizat că un număr de 131 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate de la primul caz raportat pe 7 mai în afara ţărilor în care această boală se răspândeşte de obicei, dar, cu toate acestea, focarul poate fi controlat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alte 106 cazuri sunt suspecte, a declarat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Reuters.
 
Cu toate că focarul este unul neobişnuit, el rămâne „controlabil", a precizat OMS, care convoacă noi reuniuni pentru a veni în ajutorul statelor membre cu mai multe sfaturi legate de modalitatea de gestionare a focarului. 
 
„Vă încurajăm pe toţi să creşteţi supravegherea infecţiilor cu variola maimuţei pentru a vedea unde sunt nivelurile de transmitere şi pentru a înţelege unde se îndreaptă acestea”, a declarat Sylvie Briand, directorul OMS pentru pregătirea globală pentru pericole infecţioase.
 
Ea a subliniat că OMS susţine că este puţin probabil ca virusul să fi suferit mutaţii, dar a spus că transmiterea poate fi determinată de o schimbare a comportamentului uman, mai ales că oamenii revin la viaţa de dianinte de pandemie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările