O grupare jihadistă provoacă pierderi grele armatei Ciadului: cel puţin 92 de morţi

O grupare jihadistă provoacă pierderi grele armatei Ciadului: cel puţin 92 de morţi

Luptători ai Boko Haram FOTO India Today

Un atac al jihadiştilor din Boko Haram s-a soldat cu 92 de morţi şi 47 de răniţi în rândul armatei Ciadului, care nu a mai suferit vreodată pierderi atât de grele într-o singură zi, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atacul a avut loc luni, la Boma, pe o insulă a Lacului Ciad, în vestul ţării, unde forţele Ciadului, Nigerului şi Nigeriei luptă împotriva acestei mişcări islamiste din 2009 încoace.

„Am participat la numeroase operaţiuni, dar niciodată în istoria noastră nu am pierdut atâţia bărbaţi într-o singură zi”, a declarat preşedintele Ciadului, Idriss Deby, în cursul unei vizite la faţa locului.

Înfiinţată în 2002, Boko Haram a trecut la violenţă în 2009 şi a provocat până acum peste 30.000 de morţi. Două milioane de persoane au fost nevoite să plece de acasă din cauza ameninţării reprezentate de jihadişti.

Din 2014, Boko Haram este catalogată drept organizaţie teroristă.

În 2015, gruparea a jurat credinţă Statului Islamic din Irak şi Levant şi şi-a schimbat denumirea în Provincia Vest-Africană a Statului Islamic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: