NASA şi ESA lucrează la arma care să apere Pământul de coliziunea cu un asteroid. Va fi testată în 2022, pe Didymos

NASA şi ESA lucrează la arma care să apere Pământul de coliziunea cu un asteroid. Va fi testată în 2022, pe Didymos

Asteroidul Didymos, sub lupa NASA

Preşedintele NASA, Jim Bridenstine, a declarat, la sfârşitul lunii mai, că un impact al unui asteroid cu Pământul ar putea avea loc aproximativ o dată la 60 de ani şi că fiecare om de pe Pământ poate asista la acest lucru pe parcursul vieţii sale.

Până acum nu s-a estimat că ar putea avea loc un dezastru în anii următori. Totuşi, NASA şi ESA (Agenţia Spaţială Europeană) au dezvăluit că lucrează la dezvoltarea unei arme de apărare puternice care să protejeze Pământul de aceste coliziuni
 
Având în vedere asteroidul care a căzut, acum câţiva ani, în Celeabinsk, acest subiect nu trebuie neglijat de oamenii de ştiinţă. Pe 15 februarie 2013, un asteroid de 20 de metri lungime a explodat în atmosferă, la 23 de kilometri deasupra oraşului rusesc Celeabinsk. Locuitorii au simţit căldura exploziei de la 60 de kilometri distanţă. Ferestrele a mii de clădiri au explodat. De asemenea, aproximativ o mie de oameni au fost răniţi de fragmentele proiectate.
 
Proiectul NASA şi ESA este în dezvoltare. Scopul este de a crea un dispozitiv capabil să lovească un asteroid pentru a-i devia traiectoria. Un prim test al acestei arme în condiţii reale este planificat pentru anul 2022, iar ţinta va fi asteroidul Didymos, a confirmat NASA, potrivit Sputnik France. 
 
De asemenea, într-un comunicat despre această misiune (denumită DART), agenţia spaţială a afirmat că „multe componente ale vehiculului spaţial au început să capete formă”, proiectul ajungând de la faza de modelare la cea de simulare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: