Mario Draghi contrazice Kremlinul: Putin nu va fi prezent fizic la viitorul summit G20

Mario Draghi contrazice Kremlinul: Putin nu va fi prezent fizic la viitorul summit G20

Mario Draghi FOTO EPA-EFE

Premierul italian Mario Draghi a declarat că preşedintele indonezian Jodo Widodo a exclus participarea în persoană a omologului său rus Vladimir Putin la summitul G20 programat pentru luna noiembrie în Bali, relatează The Associated Press (AP).

Ştiri pe aceeaşi temă

Mario Draghi, a cărui ţară a deţinut preşedinţia G20 înainte de a o preda Indoneziei, a declarat, marţi, că liderii G7 s-au adunat pentru a-l sprijini pe preşedintele indonezian Joko Widodo să organizeze un summit de succes.

Întrebat despre anunţul Kremlinului cu privire la intenţia lui Vladimir Putin de a participa la summit, Draghi a spus: „Preşedintele Widodo exclude această variantă. A fost categoric: nu vine (Putin, n. red.). Ce s-ar putea întâmpla – nu ştiu ce se va întâmpla, dar ceea ce s-ar putea întâmpla este poate o intervenţie de la distanţă”.

Summitul din 15-16 noiembrie ar risca producerea unor întâlniri diplomatice incomode în cazul în care liderul rus ar participa, după cum a anunţat, luni, Kremlinul.

Consilierul Kremlinului, Iuri Uşakov, a anunţat, luni, că Vladimir Putin intenţionează să participe la summitul G20 din Bali după ce a primit o invitaţie oficială. El nu a precizat dacă invitaţia se referă la o participare fizică sau virtuală.

Cu toate acestea, oficialul rus a precizat că mai este „mult timp” până la summit, sugerând că formatul participării Rusiei ar putea fi schimbat, transmite AP, potrivit news.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările