Malnutriţia, problemă majoră a Nigerului

Malnutriţia,
problemă majoră a Nigerului

Copil dintr-un centru medical din Niamey care suferă de malnutriţie severă. FOTO: Reuters

Malnutriţia a provocat în Niger moartea a 362 de copii cu vârsta mai mică de cinci ani în perioada ianuarie-septembrie, numai în regiunea Zinder din centrul ţării, potrivit ultimelor date oferite de ONU.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bilanţul prezentat luni de biroul ONU din Niger se datorează unui flagel endemic.  „Potrivit ultimului raport al situaţiei epidemiologice  din regiunea Zinder, sunt înregistrate 79.087 de cazuri de malnutriţie acută severă”, a precizat biroul de informare a Afacerilor Umanitare al ONU din Niamey, citat de AFP.

Zinder, a doua regiune ca mărime a populaţiei din Niger, este lovită în mod regulat de crize alimentare severe, mai ales în timpul secetelor, persoanele cele mai afectate fiind copii şi femeile. Fie că este moderată sau acută, malnutriţia afectează acest stat sărac.

Organizaţia non-guvernamentală „Medici fără frontiere” a înaintat un comunicat în care susţine că de la începutul anului a fost constată o creştere a nivelului malnutriţiei în ţara africană. Potrivit unei anchete realizate în luna iunie nivelul malnutriţiei depăşeşte cele 10% din procentele stabilite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

În primele şapte luni ale lui 2013, 505.976 de cazuri de malnutriţie au fost tratate de instituţiile de sănătate publică din Niger, aproape jumătate din cele raportate de Ministerul Sănătăţii din statul african.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările