Liga Arabă vrea să spargă blocada israeliană din Gaza "cu orice preţ"

În cadrul unei reuniuni extraordinare, la Cairo, miniştrii arabi ai Afacerilor Externe au hotărât să spargă blocada israeliană impusă în Fâşia Gaza "cu orice preţ", a declarat secretarul general al Ligii Arabe, Amr Moussa, relatează Naharnet.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost anunţată joi, într-o conferinţă de presă, în care Amr Moussa a afirmat că un consiliu ministerial al Ligii a hotărât să spargă şi blocada israeliană prin orice mijloace.

Potrivit Naharnet, miniştrii au salutat hotărârea egipteană, anunţată marţi, privind deschiderea terminalului de la Rafah pe o perioadă nedeterminată.

Reuniunea miniştrilor arabi a fost convocată pentru definirea unui răspuns "colectiv" în urma unui atac sângeros al Israelului împotriva unei flotile propalestiniene.

Miniştrii au însărcinat grupul arab din cadrul ONU să ceară în coordonare cu Turcia o reuniune a Consiliului de Securitate pentru adoptarea unei rezoluţii constrângătoare împotriva Israelului, în vederea ridicării imediate a blocadei asupra Fâşiei Gaza, a anunţat Moussa.

Şefii diplomaţiilor arabe au mai căzut de acord cu o serie de demersuri pe lângă instanţe judiciare internaţionale în vederea anchetării oficialilor israelieni care îşi asumă responsabilitatea acestui atac, potrivit secretarului general al Ligii.

Liga Arabă şi-a reafirmat angajamentul lor de a respecta rezoluţia adoptată la summitul arab din Sert, în martie, anul trecut, care stipulează "încetarea oricărui fel de normalizare a relaţiilor cu Israelul", şi au ameninţat, din nou, cu retragerea iniţiativei arabe pentru pace, în cazul unui eşec al eforturilor de pace.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările