Liderul Yamina, mesaj pentru Netanyahu: Renunţă. Lasă ţara să meargă înainte

Liderul Yamina, mesaj pentru Netanyahu: Renunţă. Lasă ţara să meargă înainte

Naftali Bennett FOTO Arhivă

Liderul Yamina, Naftali Bennett, a afirmat, într-un discurs rostit în Knesset, că în câteva zile va fi la conducere un nou guvern în Israel. El i-a cerut lui Benjamin Netanyahu să lase Israelul “să meargă înainte”, informează The Times of Israel.

Ştiri pe aceeaşi temă

“Nu va fi o catastrofă, un dezastru, ci ceva obişnuit şi de înţeles”, a spus Bennett. “Regimul în Israel nu este monarhie. Noul guvern va rezista. Moralul este bun şi există dorinţa de a începe treaba cât mai curând posibil”, a adăugat el.

Apoi, adresându-i-se lui Netanyahu, Bennett a spus: “Renunţă. Lasă ţara să meargă înainte”.

Miercuri, liderul partidului de centru Yesh Atid din Israel, Yair Lapid, l-a informat pe preşedintele Reuven Rivlin că a reuşit să formeze un guvern, dar că rămân încă dificultăţi de rezolvat, evoluţie care poate duce la încheierea prezenţei de 12 ani a lui Benjamin Netanyahu în fruntea guvernului.

Noul guvern ar urma să fie condus în următorii doi ani de Naftali Bennett, urmat de Lapid pentru alţi doi ani.

Cu toate acestea, există încă dificultăţi, în special cu parlamentarul alianţei de dreapta Yamina Nir Orbach, care ameninţă că va vota împotriva guvernului. Partidele au nevoie în prezent de toate voturile pentru a obţine aprobarea de schimbare a coaliţiei de guvernământ în Knesset. Există discuţii ca unii membri ai Listei Comune să ajute coaliţia să obţină votul Knessetului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările